Tänk på det här om du ska flytta från Uppsala till Stockholm

Är du sugen på att byta Sveriges fjärde största stad mot Sveriges huvudstad? I så fall finns det några saker att tänka på. Stockholm är en stad som kräver lite förkunskaper och vi tänkte här gå igenom några viktiga detaljer att ha i åtanke innan flytten.

Först och främst, baserat på vårt yrke, så gäller det allt praktiskt som har med flytten att göra. Att flytta från Uppsala till Stockholm tar lite tid och det är inte helt lätt att få allt att rymmas i en och samma bil – eller på samma släp. Givet då naturligtvis hur stort ditt bohag är.

Rådet för en enklare flytt från Uppsala till Stockholm är att ta professionell hjälp. Vi, och fler med oss, erbjuder flyttar mellan dessa städer och väljer du våra tjänster så kan du se fram emot en trygg, säker och effektiv flytt där du dessutom kan använda RUT-avdraget och dra av halva kostnaden för det arbete vi lägger ner. Vi har vana av flyttar mellan Uppsala och Stockholm och den gör att vi också kan hantera flyttar – oavsett storlek – på ett tryggt sätt och inom den tidsram vi kommit överens om.

Dyrare att leva i Stockholm

Det om det mer praktiska. Ser man till en flytt från Uppsala till Stockholm ur andra perspektiv så finns det andra saker att tänka på också. En sådan handlar om ekonomin. Det kostar mer pengar att leva i Stockholm än i andra städer. Det är något som man måste vara beredd på.

Bostadspriserna är högre, övriga kostnader tenderar att sticka iväg på ett mer påtagligt sätt och detta gör att man som nyinflyttad, till en början, kan känna att lönen susar iväg innan den kommit in på kontot. Här handlar det mycket om att planera och att låta en budget styra inköpen. Det ger dig ett hum om vart pengarna tar vägen, vilka utgifter som är nödvändiga – och vilka av dessa som du med fördel kan försöka strypa.

Fler flyttar den motsatta vägen idag

Ett intressant faktum i sammanhanget är att fler de facto flyttar den motsatta vägen idag. Man ser, för första gången på ett tiotal år, att Stockholm har en större utflyttning än inflyttning. Under år 2020 hade Stockholm ett negativt flyttnetto på 5596 personer.

Intressant i det sammanhanget är att det primärt handlar om personer som befinner sig A) i åldern mellan 0-9 år och B) i åldern mellan 30-44 år. Det ger oss ett tydligt svar på att det handlar om barnfamiljer. I många fall så är det de dyra bostadspriserna som skyndar på flyttarna. Ser man exempelvis hur prisbilden ser ut för villor i Uppsala kontra Stockholm så handlar det om flera miljoners skillnad i pris. Och, det finns även utmärkta pendlingsmöjligheter städerna emellan, vilket konkret innebär att många kan arbeta i Stockholm och bo i Uppsala. Det är värt att tänka på innan flytten från Uppsala!

Stockholm är dock, alla negativa saker till trots, en fantastisk stad att bo i. Det är Sveriges överlägset största stad, det finns en puls som ingen annan stad kan matcha och det finns en grandios natur att ta del av oavsett var i staden man befinner sig. En flytt från Uppsala till Stockholm är ingen dum idé. Är du bara beredd på att kostnaderna kan bli högre, stressen lite mer påtaglig och att allt går lite snabbare så är du hemma på nolltid. Vi hjälper dig gärna med allt det praktiska med din flytt, det är bara att kontakta oss så bokar vi in ett möte.

Senast publicerat

Tips för en smidig evakueringsflytt

Först och främst, vad är egentligen en evakueringsflytt? En evakueringsflytt är en flytt som antingen sker med lång framförhållning och där exempelvis en BRF planerat

Läs mer
Arkiv