Så här flyttar du dina krukväxter

Hur du packar kommer att avgöra skicket på ditt bohag i samband med din flytt. Det finns inga genvägar i denna fråga och det går inte att förlita sig på turen. Att saker kan gå sönder är en faktor att ta med i beräkningen – och där du själv kan minimera riskerna. Så här flyttar du exempelvis dina krukväxter.

Att packa upp sina krukväxter och se att de tagit skada i samband med flytten är något som inte ger speciellt många leenden. Inte sällan så har de kostat mycket pengar att köpa och lång tid att växa och bli vackra – bara för att förstöras av en flytt på kanske en timme. Går det att undvika? Definitivt. Vårt råd är att man följer följande plan för att se krukväxterna flyttas på ett säker sätt mellan punkt A och punkt B:

  1. Börja med att köpa kartonger. Se till att du inte stoppar dina krukväxter där det finns plats – se till att de får plats i särskilda kartonger.

  2. Mellanrummet ska vara större. Varje krukväxt ska ha ett eget utrymme och där bladen inte riskerar att slå i – och brytas av – mot växten bredvid. Det innebär lite pusslande från din sida. Du kan med fördel lägga exempelvis klossar eller tidningspapper mellan varje kruka så att de inte åker omkring och slår i varandra.

  3. Klä kartongen. Köp frigolit och lägg längs kanterna på kartongen. Utöver stötskydd så ger det även en isolering. Det kan vara bra om du flyttar exempelvis under vintern.

  4. Plastpåse. Sätt en plastpåse över toppen på varje krukväxt. Det ger extra skydd.

  5. Flytta separat. Värdefulla saker kan flyttas separat och där du placerar dem i bilen snarare än inne i flyttsläpet. Det gäller i allra högsta grad för dina krukväxter och i synnerhet om det handlar om en flytt som sker vintertid. Då behöver de värme och det får de inne i bilen kupé. Flyttar du under sommaren så kan du – förutsatt att du säkerställer att ingenting faller över växterna – ha dem inne i flyttvagnen.

Du ska även se till att packa upp växterna så fort som möjligt då du kommer fram till den nya bostaden. De behöver solljus för att överleva. Bort med plastpåsen och placera ut dina krukväxter längs med fönsterbrädorna så fort du kan. Som med all packning så kan du välja det säkra alternativet och anlita en flyttfirma även för den. Genom en professionell flyttfirma så får du hela ditt bohag – inklusive dina krukväxter – flyttade på ett tryggt och säkert sätt. Med RUT-avdraget till hands så blir det dessutom billigt. Du är mer än välkommen att kontakta oss!

Senast publicerat

Tips för en smidig evakueringsflytt

Först och främst, vad är egentligen en evakueringsflytt? En evakueringsflytt är en flytt som antingen sker med lång framförhållning och där exempelvis en BRF planerat

Läs mer