Tips för en smidig evakueringsflytt

Först och främst, vad är egentligen en evakueringsflytt? En evakueringsflytt är en flytt som antingen sker med lång framförhållning och där exempelvis en BRF planerat att genomföra ett stambyte.

Ett stambyte kommer att påverka de boende och innebära stora uppoffringar för dem, och för att exempelvis företaget man anlitat för stambytet ska kunna genomföra jobbet effektivt så sker en evakuering.

I det här fallet så handlar det alltså om att de boende ska flytta ut under en viss tid. En annan typ av evakueringsflytt kan handla om att en bostad fått stora vattenskador – eller att exempelvis ett företag sett att ett rör sprungit läck och att lokalerna i och med detta blir fyllda av vatten. Medan dessa problem ordnas upp flyttar man ut – antingen från bostaden eller från kontoret – och gör just en evakueringsflytt.

Så löser du din evakueringsflytt

Det finns några olika sätt att lösa en evakureringsflytt på. Det första alternativet är att du själv ombesörjer flytten och helt enkelt packar alla dina saker, möbler och föremål och ser till att transportera dessa till den nya bostaden. Åtminstone det absolut nödvändigaste: det handlar, som sagt, sällan om en längre typ av boende utan där du ska bo under en viss tid.

Finns det en möjlighet att även fortsatt använda exempelvis förråd i källaren och på vinden i fastigheten så rekommenderas detta. Märk upp alla kartonger noggrant och försök förenkla för dig själv i samband med att du åter ska flytta tillbaka. Se även till att montera isär exempelvis möbler och andra större föremål.

Anlita en flyttfirma för din flytt

Det andra alternativet är att anlita en flyttfirma i Stockholm för din evakueringsflytt och betala för att den skickliga personalen där ska packa, bära och transportera ditt bohag. Det är den smidigaste lösningen och det rör sig dessutom inte om några större kostnader.

En stor fördel med att välja en flyttfirma är att många av dessa även erbjuder en annan tjänst som faller väl in med vad man kan behöva i samband med en evakuering. Detta i form av magasinering. Har du exempelvis problem med att få in ditt bohag i de till lägenheten tillhörande förråden så kan en magasinering vara exakt den lösning du behöver. Magasineringen i samband med en evakuering är något som sker på dina villkor och du kan själv välja hur stor yta du vill hyra – och hur länge du behöver den. Ett tips är att du dock alltid ser till att lokalerna är uppvärmda och övervakade.

Akut evakuering – välj professionell hjälp

Skulle det handla om en mer akut evakuering av din bostad – eller av ert kontor – så är det definitivt värt att anlita en flyttfirma för jobbet. Man kan anlita en sådan med väldigt kort varsel och de flesta av dessa erbjuder också väldigt flexibla lösningar.

Vid en akut evakuering kan definitivt magasinering vara nödvändig så se till att den flyttfirma du väljer erbjuder den tjänsten. På så vis slipper du jaga även ett företag för förvaring av ditt bohag och slår två flugor i en smäll.

Senast publicerat

Tips för en smidig evakueringsflytt

Först och främst, vad är egentligen en evakueringsflytt? En evakueringsflytt är en flytt som antingen sker med lång framförhållning och där exempelvis en BRF planerat

Läs mer