Så optimerar du packningen av flyttkartonger

Dags att flytta? Att packa flyttkartonger på rätt sätt är en konst som, dessvärre, få behärskar. Många packar enligt helt fel principer där man framförallt försöker få plats med så mycket som möjligt. Det finns en logik i detta, men det handlar dock även om att packa sina kartonger med rätt saker. Att bara packa och fylla flyttkartonger är ingen bra lösning.

Hur många flyttar har du varit med om där du tagit tag i en kartong, lyft den och känt hur den skär in i dina händer? En massiv tyngd drar dina armar nedåt och du kan knappt gå upprätt? Det är de facto det absolut vanligaste misstaget vi ser hos privatpersoner. De packar för tungt och de utsätter genom detta både sig själva, sina vänner och det som är packat i kartongen för fara.

Det sker extremt många skador i samband med flyttar och inte minst så har ryggen visat sig vara extra utsatt. Man lyfter tungt, man lyfter fel och så står man där med ett ryggskott. Att, i synnerhet, män också ser en flytt som en slags styrkedemonstration gör heller inte saken bättre. Män vill visa upp sin styrka och bära lite tyngre än vad de egentligen klarar av.

Packa tungt och lätt i samma kartong

Hur packar man då en flyttkartong på bästa sätt? Först och främst så vill vi trycka på valet av flyttkartonger. Du kommer att få en enklare resa om du väljer större, hårdare kartonger och går upp lite i pris för dessa. De billigaste kartongerna håller inte måttet, så enkelt är det. Ett tips i detta är att hyra flyttkartonger av en flyttfirma. Det skapar ett positivt kretslopp och det innebär även att du slipper ha en massa kartonger hemma efter att flytten är klar.

Det kan vara frestande att ställa sig framför bokhyllan, ta ner ett gäng böcker och börja fylla en kartong till bredden. Särskilt bra är lösningen emellertid inte sett till att det kommer att bli väldigt tungt och att kartongen – oavsett storlek och kvalitet – kan gå sönder av tyngden. Det är heller inte särskilt bra för kroppen att lyfta en sådan tung kartong och det spelar ingen roll om man lyfter på rätt sätt. Däremot så kan man packa en kartong i enlighet med 50/50-principen. Fyll hälften med tunga saker och fyll på med lätta saker på toppen. Böcker och textilier är ett perfekt sätt att optimera en flyttkartong.

I övrigt så handlar även en optimering av packningen i flyttkartonger om att underlätta för sig själv. Märk upp innehållet tydligt på varje sida. Skriv var i den nya bostaden det ska placeras. Undvik att skriva exempelvis diverse på en kartong – det kommer att innebära att den ställs åt sidan och förmodligen inte packas upp i första taget. Tänk även på att packa kartongerna jämnt så att de går att stänga. Detta ger dig en möjlighet att stapla dem på varandra. I många fall så är less is more något som lönar sig när man packar en kartong. Du behöver inte sträva efter ytspänning.

Senast publicerat

Tips för en smidig evakueringsflytt

Först och främst, vad är egentligen en evakueringsflytt? En evakueringsflytt är en flytt som antingen sker med lång framförhållning och där exempelvis en BRF planerat

Läs mer
Arkiv