Fem steg för en smidig flyttdag

Alla som någon gång har flyttat vet också att det handlar om en stor ansträngning – både rent fysiskt och för det mentala. En flytt kan bli väldigt stressig och man kan känna att man har svårt att få alla delar att passa in i varandra. Något som kan skapa irritation. Vi tänkte av den anledningen ge fem stycken steg för en smidig flyttdag.

Vi utgår från att du valt bort det säkraste alternativet och den stora garanten för en smidig flytt, nämligen det alternativ som stavas en flyttfirma. Det är okej. En flyttfirma kostar pengar att anlita och har man tiden – och kompisar – som krävs för att flytta utan professionell hjälp så är det också ett bra alternativ. Förutsatt dock att man förenklar och planerar inför den dag som komma skall. Det är ditt ansvar. Du ska se till att, genom din planering, ge rätt förutsättningar för en bra, smidig flyttdag.

Här nedan följer fem steg till hur du lyckas med detta:

  • Förberedelse. Du kommer att få tillgång till flyttbilen under morgonen. Vårt råd: häng på låset. Flyttbilen ska helst vara på plats då personerna som ska hjälpa dig anländer. Din förberedelse gäller även packningen. Du ska ha packat allt i kartonger och du ska ha sett till att alla möbler är redo – skruva loss ben, montera isär och tejpa fast skruvar och sådant som hör till. Packa alla värdefulla saker för sig och se till att dessa har emballage som skyddar. Märk alla kartonger tydligt och skriv i vilket rum de ska ställas vid ankomst. Det gör det hela smidigare.

  • Para ihop er. Gör upp en plan kring hur ni ska bära – och med vilken. De starkaste kan bilda en grupp som fokuserar på att få ner tyngre möbler. Lite mer uthålliga personer kan fokusera på att bära mindre saker – men fler gånger. Jobba i lag!

  • Packmästare. Utse även en packmästare som sköter all stuvning i flyttbilen. Målet är att ni ska klara allt på en gång – max två. Er packmästare har en stor roll i detta. Genom smart packning där hela utrymmet utnyttjas så slipper ni de onödiga resorna fram och tillbaka.

  • Ha rutten klar. En annan viktig sak är att du hittat den perfekta rutten mellan plats A och plats B. Försök även ha en alternativ rutt om något oförutsett skulle inträffa längs den ordinarie vägen.

  • Ha roligt. Det är jobbigt att flytta. Det kan bli stressigt och humöret kan ge vika med jämna mellanrum. Men: håll ihop! Hur ofta får ni egentligen chansen att träffas alla kompisar? Se till att skratta och se till att ha roligt också. Bryt av med att bjuda på fika under flytten. Och du: glöm inte att både pizza och öl efteråt är att anse som obligatoriskt!

Senast publicerat

Tips för en smidig evakueringsflytt

Först och främst, vad är egentligen en evakueringsflytt? En evakueringsflytt är en flytt som antingen sker med lång framförhållning och där exempelvis en BRF planerat

Läs mer