Vad ska man tänka på vid flytt av bohag till USA?

Världen idag är mer öppen och detta syns genom att alltfler väljer att söka sig till andra länder för arbete, för studier eller för att bara utforska en helt ny kultur. Att bo och leva i ett annat land är något som är enormt utvecklande och det ger en bra bild av hur vårt sätt att leva skiljer sig från hur andra länder har det. Det är bra, men givetvis så finns det även saker att tänka på i samband med att man bestämmer sig för att flytta. Inte minst rent praktiskt.

I den här artikeln ska vi fokusera på det praktiska och på en flytt till ett specifikt land i form av USA. Vi kommer således att bortse från att du ska ha visum och att du exempelvis anmält din flytt till Skatteverket. Vi tar även för givet att du sagt upp alla abonnemang och att du skaffat boende i det nya landet. Här ska vi istället fokusera på hur du ska tänka vid en flytt av ditt bohag.

Att man vill ta med sig saker är en självklarhet. Även om det finns möbler och andra saker på plats så vill man som flyttande ändå ta med sig en del av Sverige. Vem kan glömma astrakanäpplena som plockades med i Utvandrarna? Litteratur och Moberg åsido dock; man vill ha med sig garderoben, kanske sängen, någon fåtölj, böcker, porslin, tavlor och så vidare. Hur mycket är upp till var och en, men då det gäller att flytta bohaget i fråga till USA så finns det egentligen bara två alternativ.

Flytta bohag till USA via båt eller via flyg

Vid flyttar inom Europa så blir det ofta lite enklare rent logistiskt. Där kan man anlita en pålitlig svensk flyttfirma och exempelvis köra bohaget till Tyskland, Frankrike, Spanien eller till det land man ska flytta till. Man kan även själv hyra en flyttbil och köra.

Den möjligheten finns emellertid inte då det handlar om en flytt till USA och där återstår egentligen två stycken alternativ. Detta i form av flyg- eller båttransport. Båda dessa har sina klara för- och nackdelar och båda kräver lite förberedelse och planering.

Båttransport är det vanligaste alternativet. Det finns många olika aktörer på marknaden som kan hjälpa till med den lösningen. Detta alternativ passar bäst för personer som ska flytta ett stort bohag. Vill du ta med dig sängen, soffan, fåtöljerna och alla andra möbler till USA så är sjövägen den rätta vägen. Det kostar lite mer, men det är också ett säkert sätt att flytta ett bohag på. Vårt råd är att du noga undersöker vilka som erbjuder tjänsterna och att du tar in offerter från flera av dessa. Kolla gärna upp referenser också, för extra säkerhet.

Att välja flyget för transport passar dig som ska flytta ett mindre bohag. Har du kanske några stolar eller en fåtölj samt din garderob så är flyg ett billigt, effektivt sätt att få över dina saker. Rådet är, återigen, att du kontaktar så många företag/flygbolag som möjligt som kan hjälpa dig med logistiken kring detta. Flygfrakt är som sagt en bra lösning för dig som bara vill transportera några enklare saker i ditt bohag. Det är billigt och det går, framförallt, väldigt fort. Med båt så kan det ta lite tid.

Senast publicerat

Tips för en smidig evakueringsflytt

Först och främst, vad är egentligen en evakueringsflytt? En evakueringsflytt är en flytt som antingen sker med lång framförhållning och där exempelvis en BRF planerat

Läs mer
Arkiv