Tips inför visningen som höjer värdet på din bostad

Dags att sälja din bostad? Att äga en bostad i Stockholm kan innebära en väldigt lukrativ affär den dag man beslutar sig för att sälja den. Bostadspriserna i Stockholm ligger på en nivå som är oöverträffad i Sverige.

Det handlar emellertid inte enbart om att trycka på säljknappen, luta sig tillbaka och räkna hem pengarna. För att sälja med vinst krävs ansträngningar. Inte minst vad gäller visningen – den riktiga chans man får att visa upp bostaden för alla spekulanter. Här följer därför fem tips inför visning som kan ge dig fördelar gentemot de andra objekt som ligger ute till försäljning.

Stockholm har under en längre tid sett hur bostadspriserna hela tiden pressats upp och nått nya toppnivåer. Det är långt ifrån någon slump att begreppet bostadskarriär föddes i vår huvudstad. Något som innebär att man kan bli miljonär bara genom att köpa- och sälja bostäder i rätt tid.

Marknaden har lugnat sig något under senare år, men den är fortfarande het. Ska du sälja din bostad så har du fortfarande möjlighet att göra det med stor vinst. Du kommer emellertid att få arbeta lite hårdare än vad du hade behövt göra för några år sedan.

Ta professionell hjälp inför visningen

Det första steget är att välja mäklare med omsorg. Det är värt att betala lite extra för erfarenhet idag. Den något högre provisionen brukar betala sig i slutändan. Mäklaren spelar en stor roll vad gäller marknadsföringen och vad gäller vilken exponering din bostad får. I en så pass stor stad som Stockholm så är det lätt att man drunknar i konkurrensen – genom en erfaren, smart mäklare så kan din bostad bli den snackis du hoppas på.

Visningen är den detalj som fäller avgörande. Ingen köper grisen i säcken och folk kommer att rent fysiskt vilja besöka din bostad innan de bestämmer sig för att gå vidare. Det är vid visningen det avgörs – och vi tänkte ge tips om fem detaljer som du inte får missa i samband med denna. Enligt följande:

  • Homestyling. Många mäklare inkluderar homestyling i sina tjänster – eller har en kontakt som du kan använda för ett förmånligt pris. Gör det. Homestyling gör en enorm skillnad. Dina möbler och ditt möblemang är säkerligen snyggt, men det är inte för alla. Genom homestyling så tas det bästa ur bostaden fram – den fulla potentialen visas och spekulantens fantasi kan börja sväva. Genom detta så skapas ofta ett sug kring en bostad. Bort med allt onödigt – less is more.
  • Städa. Visningsstädning är även det en professionell tjänst som gör skillnad. Det räcker inte med att dammsuga och torka golven. Spekulanter kommer att gå igenom varenda vrå i din bostad – vilket även inkluderar ugnen och fönstren. Genom visningsstädning så kommer allt att vara prydligt sorterat och tilltalande för ögat. Det gör skillnad!
  • Lukten. Det behöver inte lukta nybakade kanelbullar, men det ska lukta gott i bostaden. Se till att det finns exempelvis doftljus – med en mer neutral doft – att tända tätt inpå visningen. Se till att rensa och organisera kylen också!
  • Skor av. Tossor är något som ska användas i samband med visningen. Du vill inte att någon ska gå omkring med smutsiga skor och därmed förstöra intrycket för de spekulanter som kommer senare. Ställ gärna ut en skohylla i trapphuset också, men informera grannarna om detta innan.
  • Ställ upp. Många kan vilja ha en privat visning i efterhand – eller innan alla andra. Något som kan innebära att du inte hinner förbereda på samma sätt som vid en öppen visning. Vårt råd är att du ändå ska ställa upp. Ju fler som ser din bostad, desto bättre är det. Snabbstäda bort det värsta och ställ detta i ett förråd. Nöden har ingen lag!

Senast publicerat

Tips för en smidig evakueringsflytt

Först och främst, vad är egentligen en evakueringsflytt? En evakueringsflytt är en flytt som antingen sker med lång framförhållning och där exempelvis en BRF planerat

Läs mer